Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

African European Katoenproductie voor jouw textielproduct

Ben je op zoek naar een goed advies over het te gebruiken type garen of wil je weten welke ruwdoeken nodig zijn voor de productie van je textielprodukt ? Wij hebben de expertise en mogelijkheden om je te adviseren en informeren over katoen , garens en alle andere zaken die te maken rondom textielproductie.

Katoenen garens

African European levert katoenen garens en ruwdoeken , tegen altijd lagere prijzen dan de wereldmarkt aangeeft , op het moment dat deze nodig zijn in de weverij of breierei Bovendien bieden wij indien gewenst de benodigde financieringsmogelijkheid.

In Nederland worden daartoe voorraden aangehouden die binnen enkele dagen op iedere bestemming in Europa afgeleverd kunnen worden. 

Duurzaamheid en katoen

Onze nadruk ligt op katoen die, indien nodig, van de duurzaamheid labels  EU Ecolabel of BCI beter katoen initiatief worden voorzien. Wij produceren duurzame katoen en garens in Ghana, West-Afrika, met de financiële steun van de Nederlandse overheid en de Nederlandse kredietverzekeraar Atradius,in het kader van het DGGF programma ( Dutch Good Growth Fund )  De Nederlandse NGO Solidaridad en Oxfam Novib zijn bij de opleiding en training van de katoenboeren ingeschakeld. Wij zijn niet alleen betrokken bij de productie van katoen in Afrika maar ook bij de garen productie in Turkije en onze textielingenieurs bewaken doorlopend uw en onze belangen ter plaatse.

 

Geen invoerrechten in de EU

Al onze leveringen uit Turkije krijgen het  ATR certificaat en uit West Afrika het Euro 1 certificaat waardoor geen invoerrechten in de EU verschuldigd zijn.